Hitta den bästa operatören – för dig som letar efter lågt pris

24 mar

I Sverige finns ett antal mobiloperatörer som hyr kapacitet från större operatörers nät. Detta gör att de kan hålla relativt lågt pris. I den här artikeln ges exempel på den bästa operatören som inte gräver hål i plånboken, oavsett om du letar efter ett abonnemang för dig själv eller för andra i familjen.

Att jämföra abonnemang

För att hitta den bästa operatören för en enskild individ är det framför allt tre saker som bör jämföras; operatörens täckning, hur mycket data och samtal som ingår i det erbjudna abonnemanget samt naturligtvis priset. Alla operatörer publicerar täckningskartor på deras respektive hemsidor, vilka gör det enkelt att kontrollera täckningen vad gäller både data och samtal. När det kommer till hur mycket data och samtal man behöver, beror detta mycket på vad man använder mobilen till och hur ofta man har möjlighet att använda wi-fi. Generellt bör dock sägas att det är billigare att ha ett abonnemang med lite mer data än vad man egentligen behöver, istället för att behöva köpa till data om surfen ofta tar slut.

Hallon

Hallon erbjuder både abonnemang till privatpersoner och företag via Tres nät. I abonnemangen ingår mellan 8 GB och 200 GB. Det går också att välja abonnemang från Hallon som är anpassade för barn och ungdomar, studenter och seniorer. Vidare går det att köpa sin mobil via Hallon.

  • Abonnemang mellan 99 och 349 kronor per månad.
  • Betalning kan göras med kort.
  • Hallon låter sina användare spara upp till 100 GB oanvänd surf för användning senare. Det är alltså inga problem att inte använda upp all data i abonnemanget under månaden – denna överförs helt enkelt till nästa månad.

Vimla

Vimla använder sig av Telenors nät och erbjuder abonnemang med mellan 3 och 100 GB per månad. Vidare erbjuder även Vimla också särskilda abonnemang för ungdomar och studenter, samt för seniorer. När det gäller support erbjuder Vimla kundtjänst via chatt, e-post och telefon.

  • Abonnemang mellan 100 och 300 kronor per månad.
  • Betalning kan ske via faktura, autogiro eller kort.
  • Erbjuder tipsrabatt för kunder som inbjuder vänner till att bli kund. Rabatten gäller så länge både tipsaren och den tipsade är aktiva kunder.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *