Kostnad för storstädning via städfirma i Göteborg

18 jun

Vad kostar det att anlita en städfirma som sverigeco.se i Göteborg för en storstädning? En städtjänst som innebär att huset rengörs från ”golv till tak”. En jämförelse av ett par företag visar ungefärliga nivåer.

Pris per kvadratmeter

En städfirma i Göteborg har en uträknare på sin hemsida som gör att privatpersoner snabbt kan räkna ut hur mycket en storstädning kostar. Detta utifrån att firman beräknar arbetsinsatsen utifrån lägenhetens storlek. Däremot anger de även att det pris som räknas ut enbart är ”preliminärt”. Ett exakt pris ges efter ett gratis hembesök. Exempel:

  • 50 kvadratmeter – 1250 kronor
  • 100 kvadratmeter – 1950 kronor
  • 200 kvadratmeter – 3 550 kronor

Som presentationen visar ovan är det alltså inte dubbelt så dyrt att städa 200 kvadratmeter som 100 kvadratmeter. Det går alltså inte att utgå från ett kvadratmeterpris utan priset bör beräknas via företagens egna kalkylatorer på deras hemsidor.

Pris per timme

En annan städfirma i Göteborg tar betalt per timme. På hemsidan går det att se ”beräknad tid” för olika slags boendet och utifrån det kan kunden därmed beräknas ungefärligt pris. Men i likhet med städfirman ovan kan inte ett exakt pris ges utan att personal får komma till boendet och se på förutsättningarna. Därefter ges en icke bindande offert.

I det fall som en städfirma tar betalt per timme är det vanligt med prisnivåer på 175 kr – 250 kr per timme efter RUT-avdrag. Även priserna ovan, per kvadratmeter, är efter RUT-avdrag.

RUT-avdrag

Om städuppdrag utförs till privatpersoner kan RUT-avdraget användas varpå den totala arbetskostnaden minskas med 50%. Detta är däremot inte ett avdrag som företag får använda.
Av denna anledning presenterar de flesta städfirmor priset för uppdraget efter RUT. Det är däremot viktigt att kunden själv kontrollerar, på Skatteverkets hemsida, att de har kvar RUT-avdrag att använda.

GP hittade billigaste städfirma i Göteborg

År 2017 jämförde Göteborgsposten priset hos olika städfirmor och det var uppenbart att den som valde billigast städfirma i Göteborg kunde spara stora summor. I jämförelsen erbjöds exakt samma städning för en villa för 1600 kronor – eller 5700 kronor…

Tidningen påtalar däremot även att det kan vara olika vad som ingår i städtjänsten och om garanti ingår eller inte. Men för den som primärt är intresserad av ett lågt pris finns alltså tusentals kronor att spara på att jämföra offerter innan en storstädning beställs.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *