Jämför fastighetsmäklare i Ängelholm

17 dec

Det finns många fördelar med att anlita en fastighetsmäklare i Ängelholm vid en bostadsförsäljning men det är många som tycker att valet av just mäklare är svårt. I dom flesta städer finns dessutom många att välja bland och så även i Ängelholm. Nedan följer några tips på saker att jämföra för att hitta en lämplig mäklare där.

Arvode och ersättningsformer

En punkt som nog dom flesta tycker är intressant inför en bostadsförsäljning är hur mycket arvode som olika fastighetsmäklare aktiva i Ängelholm tar. Bra att veta är att det finns olika typer av ersättningsformer inom mäklarbranschen, som delas upp enligt följande:

  • Provision på köpeskillingen
  • Provisionstrappa
  • Fast arvode

Provision på köpeskillingen är troligen det vanligaste men det kan vara bra att läsa på om olika former och vad dom innebär, samt givetvis kolla vad olika mäklare använder sig av.

Vilken fastighetsmäklare i Ängelholm har flest aktiva annonser?

En annan sak som går att göra, vid en jämförelse av fastighetsmäklare i Ängelholm, är att se vem av de som har flest aktiva annonser för tillfället. Det går att kan kolla i hela Ängelholm men även i det område där personen har sin egen bostad som ska säljas. En duktig fastighetsmäklare har troligen bra omdömen och många kunder och det brukar finnas en anledning till att vissa sticker ut från mängden, när det kommer till antalet aktiva försäljningar.

Försäljningsprocessen

Att sälja en bostad är vanligen en process i flera olika steg. När ett förmedlingsavtal tecknats – det vill säga mäklaren anlitats, är det vanligt att denne börjar med att hämta information om bostaden, se till att den bli fotograferad och börjar skissa på en annons. Därefter ska det hållas visning innan en eventuell budgivning kan dra i gång. När affären ska avslutas skrivs ett kontrakt och kontakt behöver ske med både köparens och säljarens banker.

När man jämför mäklare kan det vara bra att även kolla på försäljningsprocessen – för att se om det finns skillnader mellan olika fastighetsmäklare.

Förtroendet

Eftersom det finns många aktiva fastighetsmäklare, där alltifrån försäljningsprocess till arvode kan vara snarlikt, är det kanske till sist förtroendet och känslan som avgör. Det är därför bra att träffa flera mäklare personligen för att bilda sig en bra uppfattning och det rä en fördel att välja den som ger en bra känsla och feedback.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *