Har webbkataloger ett SEO-värde?

2 feb

Webbkataloger som till exempel Onlinelistan.com var tidigare väldigt användbara för sökmotoroptimerade. Men har dessa kataloger fortfarande ett SEO-värde, eller hur ligger det egentligen till? Det korta svaret är: ja, de har fortfarande ett värde för dig som vill sökmotoroptimera din webbplats. Läs vidare så berättar vi mer om detta!

Webbkataloger var mer vanligt förekommande förr

Tidigare var det vanligare än idag att använda sig av webbkataloger i SEO-arbetet. Då var det nämligen enklare att lura Googles algoritmer. Så genom att registrera din webbplats i en rad olika webbkataloger kunde du få din hemsida att börja ranka högt i olika sökmotorer.

Idag är arbetet med sökmotoroptimering betydligt mer komplicerat än tidigare. Det finns så många fler faktorer än enbart hur många andra webbplatser som länkar till din hemsida. Därför har webbkataloger som Onlinelistan.com fallit lite grann i glömska. Men det är faktiskt ganska oförtjänt att så har blivit fallet!

Onlinelistan.com är en webbkatalog med ett verkligt SEO-värde

Som vi redan har varit inne på är Googles algoritmer idag mycket smartare och mer komplexa än tidigare. Länkar är förvisso fortfarande en av de allra viktigaste rankingsignalerna. Men alla länkar har inte samma värde i Googles ögon.

En länk från en webbkatalog väger generellt sett lättare än en väldigt relevant länk från en webbplats med hög auktoritet inom din bransch. Detta gäller framför allt om länken ifråga är placerad i en kontext som också har en hög relevans. Men det betyder inte nödvändigtvis att länkar från webbkataloger på något sätt är helt meningslösa.

Tvärtom har det visat sig att länkkataloger och omnämnanden på olika webbplatser fortfarande har stor betydelse. Detta gäller inte minst om ditt företag är litet och lokalt snarare nationellt eller internationellt.

Med detta sagt finns det flera fördelar med att synas i en webbkatalog som Onlinelistan.com:

  • Du får en länk till din webbplats från en webbkatalog med hög auktoritet.
  • Länken ger såväl ett flöde som trafik som ökar din sajts trovärdighet.
  • Om du inte har så många andra länkar kan detta ha en stor inverkan på din sajts ranking!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *