Vilket är bästa elavtalet 2021?

22 jul

Det bästa elavtalet 2021 är det avtal som möter kundens behov bäst. Det kan handla om pris men även om faktorer som uppsägningstid, kundsupport eller att de till 100 % använder förnybar energi.

Bästa elavtalet 2021 är…

 • Det som ger dig lägst pris
  Även om det finns många olika faktorer att jämföra så är priset det som väger tyngst för väldigt många. Det finns även stora summor att spara på att jämföra elbolag utifrån prisnivån. Enklast sker detta via jämförelsesidor där antal kWh anges som årsförbrukning varpå olika alternativ presenteras. Eftersom prisnivåerna ändras regelbundet bör även en jämförelse ske minst en gång per år. Att behålla sitt elbolag av ”gammal vana” kan bli mycket dyrt i längden.
 • Det som sänker elkonsumtionen
  Bästa elavtalet 2021 har fokus på miljön! Att hela samhället ställer om till mer miljövänliga alternativ visar sig även i elbolagens erbjudanden. Det finns exempelvis bolag som har ett stort fokus på att pressa ner elkonsumtionen hos sina kunder. Detta genom att mäta förbrukningen, visa statistik och presentera bättre lösningar. De bolag som har detta fokus hjälper därmed sina kunder att både förbättra miljön – och få ett betydligt billigare elavtal i längden.
 • Innefattar el från 100 % förnybar energi
  Första steget till ett bättre miljöval är att välja ett elbolag som enbart har 100 % förnybar energi. I detta fall kan man som kund vara säker på att den el som köps kommer från dessa energikällor. Det finns även elbolag som har produktion från både fossilfria alternativ och fossilalternativ. I detta fall får kunden välja varifrån dess el ska komma. Däremot är det självklart svårt att kontrollera detta.
 • Har passande bindningstid
  För en villaägare är det knappast något problem om bindningstiden är 3 månader. De som bestämmer sig för att flytta behöver lägga ut bostaden för försäljning, hitta ny bostad osv. En process som ofta tar minst 3 månader. För en person som bor i en hyreslägenhet kan även uppsägningstiden vara 3 månader. För de flesta är det alltså inte något problem – om man inte snabbt vill kunna byta avtal utifrån erbjudanden och pris.
 • Kundsupport och kundnöjdhet
  Vissa elbolag har höga betyg i jämförelser av SKI – andra betydligt sämre. Hur viktigt är det att ha ett elbolag som ger extra bra kundsupport? Vilket är det bästa elavtalet 2021? Det beror främst på vad som prioriteras.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *