Säkrare och enklare med fastighetsboxar

23 jul

Att sätta upp fastighetsboxar i entrén på flerbostadshus gör vardagen säkrare för både dom boende och för brevbärarna som delar ut posten där. Det underlättar posthanteringen, brevbäraren sparar tid och behöver inte stressa på samma sätt. För boenden i huset finns flera fördelar med boxarna, bland annat är det både säkrare och enklare av flera olika orsaker. Citypro erbjuder personlig hjälp inför ert köp av fastighetsboxar till er BRF.

Fördelar för boende

Det finns flera fördelar med att montera upp fastighetsboxar som främst rör dom boende i huset. Bland annat finns möjlighet att ta emot större försändelser direkt till den adress man bor på, istället för att behöva hämta ut hos ett ombud. Det är ett stort plus för äldre eller andra som har svårt att lämna bostaden av någon anledning. Dessutom är det vanligt att föreningen eller hyresvärden passar på att byta ut dörrarna i samband med att man byter till boxar och man kan då välja säkrare dörrar utan brevinkast.

Dörrar utan brevinkast skapar ett tystare och mer trivsamt boende då man stänger ute till exempel höga ljud från trappuppgången och grannarna och matos som rör sig runt i byggnaden. Dessutom är det bra för brandsäkerheten att ha boxar istället för brevinkast, eftersom inkasten inte står emot brandspridning och rökutveckling.

Bra även för brevbärarna

Fastighetsboxar istället för brevinkast underlättar brevbärarens jobb på flera sätt. Dels blir själva posthanteringen mycket enklare då allt lämnas på ett och samma ställe, och dels slipper dom springa upp och ner i trappor. Med det finns både en stress och en stor skaderisk, och i och med att boxarna monteras i direkt anslutning till entrén försvinner både skaderisken med att gå i trapporna samt stressen att hinna med allt.

Samma pris

För den som är fastighetsägare eller hyresvärd och funderar på att byta ut dörrarna i sina bostäder kan det vara klokt att överväga fastighetsboxar istället för brevinkast när det gäller posthanteringen. Det kostar ungefär lika mycket att montera boxar nere i entrén som det kostar att montera ett inkast på varje enskild dörr men skillnaderna mellan dom olika alternativen är stora. Bara för brandriskens skull kan det vara värt att överväga att plocka bort brevinkasten för att göra det säkrare för sina hyresgäster men det är också ett bättre val för brevbäraren och dennes arbetsmiljö.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *