Höj-och sänkbara vindskydd – hett på marknaden i Stockholm

26 jan

Att sitta ute en ljummen sommarkväll är fantastiskt – ända tills det börjar blåsa. Det finns dock en enkel lösning på problemet och det är att helt enkelt sätta upp ett vindskydd. Hett på marknaden, bland annat i Stockholm, är höj- och sänkbara modeller som kan ställas in efter behov. Dessa fungerar även som räcker och erbjuder därmed två funktioner i ett.

Skydda uteplatsen med vindskydd

Att sitta ute om sommaren är härligt men det svenska sommarvädret visar sig dessvärre inte alltid från sin bästa sida. Är det kyligt går det alltid att svepa en filt runt kroppen och kommer det några droppar regn går det alltid att sätta sig under ett tak, parasoll eller liknande. Blåst är däremot svårt att skydda sig mot på ett snabbt sätt men det finns en lösning även för det – ett vindskydd.

Att bygga ett enkelt vindskydd i Stockholm i form av ett plank är både enkelt och billigt men det kan också kännas som att det är i vägen när det inte behövs. Idag finns dock många andra varianter – till exempel höj- och sänkbara modeller gjorda av glas, som tycks vara populära i alla tänkbara miljöer.

Dessa stör inte utsikten samtidigt som dom kan hissas upp och ner efter behov. Dom är moderna men diskreta och passar på dom flesta platser, så som:

  • Altaner
  • Balkonger
  • Uteserveringar

Den här typen av vindskydd syns både här och där i Stockholm – på restauranger, i villaområdet och vid fritidshus i skärgården. De fungerar även som vanliga räcken i nedfällt läge och passar därmed perfekt att sätta runt en altan eller uteplats för att få en yta som är både säker och ombonad.

Vindskydden är inte bara praktiska utan även underhållsfria, till skillnad från ett räcke eller vindskydd av exempelvis trä. Ett sådant behöver oljas in, målas om till och med bytas ut med jämna mellanrum, vilket kostar både tid och pengar.

Köp höj- och sänkbara vindskydd i Stockholm

Höj och sänkbara vindskylld finns att köpa hos olika återförsäljare och företag i Stockholm och kostar ett par tusenlappar per meter. Enklaste sättet för att hitta något lämpligt är att söka på nätet men det går även att kontakta glasmästare eller andra typer av hantverkare som erbjuder den här typen av lösningar.