Företagstelefoni för en tydlig kommunikation

26 apr

Utvecklingen inom företagstelefoni går snabbt och det som är modernt idag är gammaldags imorgon. Vi blir mer och mer uppkopplade och kan kommunicera med varandra genom fler och fler kanaler. För företag innebär utvecklingen både nya utmaningar men också många nya möjligheter. Företag kan alltid hålla sig uppkopplade och medarbetarna är alltid nåbara. Man kan jobba var i världen man än befinner sig och det går snabbt att skicka och dela information. Det finns en mängd olika tekniker för företagstelefoni som gör företagslivet enklare. Telefonsamtalen kan kopplas vidare från växel till mobiltelefonen och även själva växeln kan vara mobil. Information om IP-telefoni och telefonväxelutbud finns via https://www.soluno.se/foretagstelefoni/molnbaserad-vaxel/ip-telefoni/.

Företagstelefoni på olika sätt

Den nya tekniken inom företagstelefoni hjälper dig som företagare att spara in pengar. Den nya tekniken är faktiskt ofta billigare än den gamla. Det finns en mängd olika operatörer på marknaden så priserna pressas hela tiden, särskilt om du bor i en större stad. När ni ska skaffa fast företagstelefoni till ert företag så kan ni antingen använda telefonjacket på traditionellt sätt med en sladd in i väggen. Vill ni använda en mer modern teknik så kan man använda bredband eller ett speciellt datauttag som finns i väggen på de flesta nyare kontorslokaler.

Företagstelefoni via internet

Som företagare kan man kommunicera genom internet på olika sätt. Det finns bredbandstelefoni och internettelefoni som kräver att man har en ganska snabb uppkoppling. Då använder man datanätet och inte telenätet när man ringer med telefonen, allting sker helt digitalt. Man kan också installera speciella mjukvaror på datorn som man använder när man ska ringa någonstans. Det kan både vara mellan olika datorer och från dator till fast eller mobil telefon. Olika företag använder olika typer av företagstelefoni, de olika teknikerna har alla både för- och nackdelar så det gäller att jämföra de olika metoderna och se vad som kommer att fungera bäst för ditt företag.

Vad kostar företagstelefoni?

Alla operatörer har olika villkor och priser för företagstelefoni. Bindningstiderna varierar också mycket men ofta betalar man en fast avgift för att vara ansluten till telefonnätet och sedan betalar man för samtalen. Det finns också abonnemang där man har obegränsat antal samtal och ofta kan det bli billigare för företag med en sådan typ av abonnemang. När man tecknar mobilabonnemang för företag så har man ingen ångerrätt så det gäller att jämföra de olika abonnemangen så att man inte är uppbunden med en operatör som har dåliga villkor under lång tid.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *