Begära offerter på konstruktionsritningar i Stockholm

23 okt

Begära offerter på konstruktionsritningar i Stockholm

Konstruktionsritningar används främst som underlag när bygglov ska ansökas. Ritningarna påvisar konstruktion av byggnaden och är ett samlingsbegrepp för flera ritningar som behöver skapas. Har du tänkt begära offerter från arkitekter i Stockholm? – Tänk på att…

Gratis offert

Det ska alltid vara gratis att begära en offert från en arkitekt. De kan krävan en hel del information om byggnationen innan de kan ge en offert med fast pris. Det kan i vissa fall gå att få offert med ett prisintervall som slutpriset kommer att hamn inom.

Det är alltså gratis att fråga – oavsett om ritningar önskas eller inte.

Du förbinder dig inte

Du förbinder dig inte till något genom att be om offert. Det är orsaken till att du kan vända dig till flera företag i Stockholm och be om offert från dem.

Många arkitekter i Stockholm som gör konstruktionsritningar

Det finns arkitekter i Stockholm som specialiserat sig på konstruktionsritningar och bygglovshandlingar. Det innebär att de nästan uteslutande arbetar med detta. Andra gör ett flertal tjänster inom arkitektur varav dessa ritningar är en inriktning.

Oavsett inriktning finns fördelar i att be om offert från flera arkitekter. Det kan vara stor skillnad i pris vilket bland annat beror på vilka uppdrag de främst söker sig mot.

Inte bara till bygglov

Konstruktionsritningar förknippas främst med ansökningar till bygglov. Men de har även andra funktioner.

  • Underlag för offert till byggbolag

Med en konstruktionsritning framgår det exakt hur byggnaden ska byggas, vilket material som ska användas och hållbarhet. Allt finns på pränt vilket innebär att det blir väldigt tydligt att presentera ritningen för ett byggbolag och därefter få offert.

Eftersom alla byggföretag får ta del av exakt samma information blir det även lättare att få offerter som är byggda på samma information.

  • Bestäm ner till minsta detalj

Björk, furu eller gran? Vilka bultar ska användas? Tjocklek på takplåten? Allt finns angivet i konstruktionsritningen. Du har därmed möjlighet att påverka utformningen in i minsta detalj tillsammans med den arkitekt som är ansvarig för att ta fram ritningarna.

Frågor?

Har du frågor kring konstruktionsritningar? Kontakta en arkitekt i Stockholm vid frågor om ritningar som behövs vid bygglov. Det finns även information på Stockholms hemsida som visar vad man bör tänka på, förväntad handläggningstid och annat som kan vara bra att veta inför att ritningarna skickas in.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *