Sälj guld i Malmö – fast du bor i Stockholm

17 aug

Det pris som uppköpare av guld i Malmö erbjuder varierar. Det kan alltså löna sig att jämföra för att kunna sälja till högsta pris. Med REK-påse kan guldet säljas till en butik i Malmö – även om du själv är i Stockholm…

Jämför pris på guld i Kiruna, Stockholm och Malmö

I augusti 2022 var det möjligt att sälja 24 k guld för 561 kr/grammet* men även för 460 kr hos en av dess konkurrenter. Skillnaden var alltså ca 20 %. En person som säljer ett enda gram kunde vid detta tillfälle tjäna ca 100 kronor på att välja uppköparen med högst pris. Skulle 10 gram säljas blir skillnaden istället 1000 kronor. Som visas blir det snabbt en stor skillnad i kronor när några gram ska säljas.

Via butikernas hemsidor går det att se aktuellt guldpris vilket gör det enkelt att jämföra innan försäljning. Tack vare att försäljning kan ske på distans, via REK-påse, kan priset jämföras i butiker i flera städer samt onlinetjänster.

*Pris från en större butik i Malmö

Sälj på distans med REK-påse

I följande exempel visas hur guld kan säljas via så kallad REK-påse.

 • Beställ påse
  Via butikens hemsida kan en gratis påse beställas. Generellt accepteras inte att egna påsar och lådor skickas in. Butikens egen påse måste alltid användas utifrån säkerhetsskäl.
 • Skicka försäkrat
  Det som önskas säljas läggs i påsen varpå den skickas in via REK. Frakten är redan betald vilket innebär att den som vill sälja inte betalar någon extra kostnad för transporten. När paket lämnas in som REK får personen ett kvitto och kan spåra det hela vägen till mottagaren. Dessutom är det försäkrat upp till en viss summa.
 • Få värderat
  När butiken tar emot påsen gör de en värdering på guldet. Det är därför viktigt att välja seriösa och etablerade aktörer för att vara säker på att värderingen verkligen sker korrekt. Butiken kommer kontakta personen och ge en offert för försäljningen.
 • Sälj eller få returnerat
  Nu kan personen välja att acceptera priset och därmed sälja sitt guld. Pengarna sätts då in på personens bankkonto. Accepteras däremot inte priset skickas det tillbaka i ett REK-brev. Denna kostnad behöver däremot kunden betala själv. Är det en mindre mängd är det knappast lönsamt utifrån kostnaden för REK.

På detta sätt kan guld säljas till en butik i Malmö – även om du bor i Stockholm eller annan del av landet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *