Hemlarm ökar tryggheten

15 feb

Hemlarm ökar tryggheten

Hemlarm är ett enkelt sätt att skydda dig och din familj mot inbrott. Inbrott är oerhört vanligt, både i villor och lägenheter och de flesta inbrott sker generellt under december och januari eller under sommarmånaderna då många är bortresta från ditt hem.

Inbrott är något som många fruktar. Det handlar inte bara om att någon stjäl dina saker utan ett inbrott kan även få konsekvenser psykiskt eftersom det ofta leder till en känsla av otrygghet där du ska känna dig som tryggast – i ditt hem. Ett hemlarm kommer inte att skydda dig till hundra procent från inbrott men det minskar risken drastiskt. Ett hemlarm fungerar ofta avskräckande eftersom många inbrottstjuvar undviker hem som är utrustade med hemlarm. Utvecklingen inom området hemlarm går ständigt framåt och larmen blir allt smartare. Förutom att skrämma en eventuell inbrottstjuv och larma en larmcentral så kan även dagen hemlarm larma om det brinner eller om du fått en vattenläcka. Det är ofta sammankopplade med så kallade smarta lås som garanterat kommer att öka tryggheten i ditt hem.

Smartphonen är navet i ditt larmsystem

Med dagens hemlarm så vill du givetvis kunna kontrollera och hålla koll via det som de flesta har nära till hands – mobiltelefonen. När du köper ett hemlarm eller ett så kallat hemlarmspaket så vill du att det ska ingå en utryckningstjänst och en app som du kan ladda ner i mobilen för att hålla koll på ditt larmsystem. Förutom en applikation, en app, så är ofta hemlarmen även kopplade till en webbtjänst där de kan styras och kontrolleras från. Vissa larm har en siren medan andra är uppkopplade mot ett högtalarsystem som en larmoperatör kan kontrollera i händelse av att larmet löses ut. Vissa larm kan kopplas samman med fjärrstyrda lås eller kameratjänster av olika slag. Tekniken på områden har generellt kommit långt och om du är intresserad av något särskilt så bör du titta på den aktör som är bäst på just det området. Om du har en stor villa så är det viktigt med skalskydd, det vill säga att dörrar och fönster där man kan ta sig in skyddas, men om du bor i en lägenhet är du kanske mer intresserad av ett larm som styrs av rörelsedetektorer om någon rör sig i lägenheten.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *